Cadeau Kado Tips

Wellness make-up Cosmetica

In Limburg bij Valkenburg is de Cauberg, puur natuur en puur gezonde wellness

Wellness make-up Cosmetica : de Romeinse thermen Thermae 2000 maar dan nogal Nederlands opgezet in Valkenburg

Thermae 2000 is een Nederlands kuuroord gelegen op de Cauberg in Valkenburg, die berg is behoorlijk aanwezig, vanuit het centrum een kleine bocht en dan allee fors de hoogte in. Red je dat per fiets en je bereikt de top, weet je zeker dat een regelmatige conditietraining héél slim kan zijn voor dit soort escapades. Maar ook voor je lichaam als verzorging. Gewoon bedacht door 2 Nederlanders, de fysiotherapeuten M.A.M. Jaspars en M.H.W. Verschuur. De oplettende lezer ziet bij beiden een voorletter M.

Even weer ‘buurten’ bij de Romeinen, dan weet u dat de letter ‘M’ staat voor 1.000 . Twee mensen, dus tweemaal de letter M levert op : 2.000. Thermen was al Romeins, dus Thermae 2000 en u ziet de herkomst. En dat 2000 niet het oprichtingsjaar is, dat was namelijk 1989.

Het kuuroord Thermae 2000 beschikt over binnen- en buitenbassins met warm water uit plaatselijke bronnen, een saunalandschap, faciliteiten voor externe lichaamsbehandelingen, faciliteiten voor fysiotherapie en hydrotherapie, verschillende vormen van horeca en een hotel met 60 kamers.

En ook hier is sprake van bovenstebeste bronnen uit de diepten van onze aardbol : de basis voor Thermae 2000 wordt gevormd door drie lokale bronnen waarvan de eerste bron, op 80 meter diepte, zorgt voor drinkbaar mineraalwater.
De andere twee bronnen, worden getapt op een diepte van 381 meter, en die leveren het warme water van circa 33°C voor de binnen- en buitenbaden.

Opvallend is ook het markante gebouw met de energetische piramides, op en top ontspanning met negen sauna’s, ligweide met prachtig uitzicht over de Limburgse vallei en 4 culinaire horeca outlets.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google