Cadeau Kado Tips

communie kado doop

communie doop bar mitswa en bat mitswa, cadeau kopen voor die gelegenheden

Allemaal hoogtepunten in ons leven.
De doop is binnen het christendom het sacrament van de christelijke inwijding, denk aan de volwassenen doop in de rivier de Jordaan van Johannes de Doper. Er zijn discussies of in de kerken in vroeger tijden alleen volwassenendoop werd toegepast, of ook kinderen, bewijs is niet echt voorhanden. Is een kwestie van ieders voorkeur binnen de desbetreffende kerkgemeenschap.
klik hier voor de ooievaar, de geboorte en ba (h)

dopen met water

Zoals aangegeven met de Jordaan, bestaat de doop uit een onderdompeling in of even onder water. Eerst in de periode van Romeins keizer Constantijn de Grote ( 280 – 337 n.Chr, meer specifiek vermoedelijk rond het jaar 313 ) , werd overgegaan tot de doop met een beetje water. In Europa is deze religie aangevangen met de “algemene” kerk, ook wel de “Katholieke” Kerk, pas later Rooms-Katholieke Kerk en nog later werden afsplitsingen gezien van mensen die er tegen protesteerden, de protestanten en dus de introductie van de protestantse kerken. Vervolgens nog weer later zijn er weer kerkelijke gemeenschappen gekomen, die terugkeerden tot de doop door onderdompeling.


direct naar enkele aanbiedingen

Afwijkend aan West Europa, werd en worden in Oost Europa ( bijvoorbeeld de Grieks-orthodoxe Kerk en de meerderheid van de Oosters – Katholieke Kerken ) baby’s volledig ondergedompeld.

herkomst woord doop

Het woord “doop” komt van het Griekse “baptisimo”, wat onderdompelen of wassen betekent. In het Latijn : baptisma, en u ziet al snel een van de latere kerkgemeenschappen : de baptisten.

Maar ook het “anabaptisme” ofwel “wederdopers” ( naar hervormer Menno Simons ook ook wel mennonisme genoemd en de volgelingen: mennonieten ).

Doop is dus een belangrijke gebeurtenis in het leven, een feestelijke gebeurtenis, waar familie en vrienden bij aanwezig zijn. Soms neem je dan een aandenken mee, een herinnering, een kadootje naast het feit dat je bij deze gebeurtenis ‘erbij bent geweest’, het samen hebt meegemaakt.


Communie

De Eerste Heilige Communie is de feestelijke gebeurtenis dat iemand voor het eerst aan de “eucharistie” viering wordt toegelaten.
Deze gebeurtenis maakt deel uit van de aanvangs sacramenten zoals het doopsel, de eerste communie en het vormsel, en wordt voorafgegaan van de eerste biecht.

catechese en communie

In de Katholieke Kerk nemen de kinderen doorgaans deel aan de eerste communie bij de leeftijd 7 tot 8 jaar. Voorafgaand krijgen de kinderen een catechese in de parochie of les op school , over de betekenis en de inhoud.

Jaarlijks april, mei, juni wordt de eerste communie gevierd. Met een opvallend communie cadeau maak je elk kind blij! En wil je bezoekers een leuk bedankje of kaartje sturen, kijk even in de collectie. Net als een bord of tegeltje met de datum erop en een foto, met naam gegraveerde sieraden als herinnering aan de eerste communie.

Communie, leeftijd en Mitswa

Tot 1910 deden de jongeren hun communie rond het 12e jaar , vergelijkenderwijs het volwassen worden van de Joodse kinderen, de Bar Mitswa van de jongens bij leeftijd 13 en daarnaast de Bat Mitswa van de meisjes op leeftijd 12.
Paus Pius X vervroegde de leeftijd en in Vlaanderen doen kinderen hun eerste communie (afhankelijk van de regio) in het eerste of tweede leerjaar van de lagere school.

communie en heilige mis

Hoogtepunt van de eerste communie is de feestelijke Heilige Mis, waarbij de – zo heet je dan – communicanten nauw betrokken worden. Vooral in het zuiden van Nederland en in België wordt naar aanleiding van de eerste communie een familiefeest gevierd. Evenzeer in Joodse kring is de Bar Mitswa en Bat Mitswa een feestelijk gebeuren. En feest : feest is cadeau, toch ?


Belijdenis

Openbare belijdenis is een gebruik binnen het protestantisme, waarbij in het openbaar getuigenis wordt afgelegd, doorgaans tijdens een kerkdienst door het bevestigend beantwoorden van een aantal vragen. Na deze belijdenis is iemand belijdend lid van de kerk en staat de toegang open tot het Heilig Avondmaal.

belijdenis of vormsel

Belijdenis is enigszins vergelijkbaar met het sacrament van het vormsel, zoals in de Katholieke Kerk gebruikelijk, al wordt hier de zalving niet toegepast. Een ander verschil is dat deze belijdenis in de meeste kerken wordt afgelegd na het achttiende jaar.

doop bevestiging

In kerken waar op de volwassen – leeftijd worden gedoopt, vindt de belijdenis doorgaans samen met de doop plaats. Terwijl In kerken met een kinderdoop, dan bevestigt iemand op latere leeftijd met het belijdenis doen, de doop. Tenslotte wordt in de Katholieke Gemeenschap de doopbelofte elk jaar met Pasen herhaald.


Tips adressen rond doop, communie, belijdenis en gerelateerde feesten en feestjes

bat mitswa – bar mitswa cadeau

Joodse kado ‘s

cadeau info : de mooiste kado’s uit Israel

boeken over de Thora als cadeau

cadeau info : een selectie-pagina over boeken omtrent de Thora etc. ter gelegenheid van bar mitswa of bat mitswa

boeken over de Bijbel als cadeau

cadeau info : een selectie-pagina van ca 385 boeken omtrent omtrent de Bijbel etc. ter gelegenheid van doop, belijdens, communie.

boekhandel yssa

cadeau info : alles voor een christelijke levensstijl

sieraden

Heppiedi handgemaakte sieraden

cadeau info : speciaal voor communie sieraden

Kaya sieraden als cadeau

cadeau info : Sieraden voor doop of communie. Hét mooiste cadeau!

It’s all in the present

cadeau info : zoals een doopservier, een doopschilderij, een dooptegel, een doopkaars etc.

kaarten internet

Crosscards voor e-cards

cadeau info : digitaal via internet een kaart versturen met aandacht voor bemoediging, beterschap, bijbelteksten, condoleance, doop, belijdenis, kerst, pasen, geboorte etc.

kleding

Arsa Baby

cadeau info : nostalgische doopjurken uit eigen atelier

Het Kledingrijk sieraden

cadeau info : unieke, aparte, betaalbare kadootjes en kinderkleding

humpiedump communiejurken

cadeau info : Op de grote dag, een mooie doop-, communie jurk. Communie jurken die je afmaakt met een bijpassend handtasje en een mooie haarversiering.

communie kleertjes kleding jurkjes

kleertjes jurkjes voor het communie feest
een uitgebreide collectie kleertjes, jurkjes, ideaal om een feestelijke indruk te maken bij het feest van de communie.

communiekleding en doopkleding

cadeau info : uitgebreid en exclusief assortiment Communie-, Vormsel (Plechtige Communie), doop- en bruidskleding met bijbehorende schoenen, tassen, hoedjes, e.a. accessoires.

versiering – snoep – gerechten

i-presents kindertraktaties en kadootjes

cadeau info : snoepjes om aan het eind van het feest uit te delen.

Traktatie Corner

cadeau info : feest kadootjes traktaties

Het Zoethoudertje

cadeau info : snoep, snoepgoed, lekkernijen voor jubilea , maar zeker ook voor bij geboorte feestjes

 

cadeau suggesties tips zie ook het zoekvenster rechts

  1. Overzicht communie Sieraden kopen

  2. Overzicht communie Baby- Kinderkleding kopen


top pagina

klik hier voor de ooievaar, de geboorte en ba (h)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google