Cadeau Kado Tips

Frozen van Disney en Andersen kado

Frozen de Sneeuwkoningin van Disney of van Hans Christian Andersen ?
het meisje met de zwavelstokjes van Hans Christian Andersen

Kent u het nog : Het meisje met de zwavelstokjes, Oudejaarsavond en gruwelijk koud, het sneeuwde en het begon donker te worden » er liep een klein arm meisje, blootshoofds en barrevoets, met zwavel stokjes om te verkopen. Een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen (1805-1875).

De schrijver is afkomstig van Odense op het eiland Funen in Denemarken : deze plaats vierde in 1988 haar 1000-jarig bestaan. De naam Odense komt van het oud-Noorse Ódinsvé , wat ‘Odinstempel’ betekent. Dat suggereert een nog veel oudere oorsprong. Maar wat is sprookje en wat is echt.
Frozen van Disney, de figuur van Anna

direkt naar het overzicht selectie feestkleding, cocktail jurkjes, avondjurkje

Kunt u naar Odense ?

Van dáár naar het oostelijk gelegen Kopenhagen is ca 165 km.. Van Hamburg via het vasteland van Jutland naar Odense op Funen, is ongeveer 309 km. Via Flensburg grens Duitsland, Denemarken en Kolding.

Bekend geworden sprookjes van Andersen

  • De prinses op de erwt
  • De Chinese nachtegaal
  • Het lelijke eendje
  • De kleine zeemeermin
  • De rode schoentjes
  • Het meisje met de zwavelstokjes
  • De standvastige tinnen soldaat
  • De sneeuwkoningin
  • De tondeldoos
  • Klaas Vaak

en vele anderen.
Frozenfiguren : Anna en Kristoff

En de Frozen dan ?

Frozen is gebaseerd op meerdere (deel-)verhalen van deze sprookjes-schrijver, en in elkaar verweven. Zoals De kleine zeemeermin, Het meisje met de zwavelstokjes, Duimelijntje, De Sneeuwkoningin, Het Lelijke Eendje, De Dansende Schoentjes en De Nieuwe Kleren van de Keizer. Delen ziet u ook in het Nederlandse Efteling park.

De makers van Frozen

De makers van Frozen, is meer een wisseling van de wacht. Specifiek veroorzaakt door de moeilijkheidsgraad in animatie van de hoofdpersoon, in feite de Sneeuwkoningin. Dit dateert al vanaf het jaar 1943 !
Toen ging het in een samenwerking tussen Walt Disney en Samuel Goldwyn. Dan Disney alleen, daarna Goldwyn alleen en uiteindelijk komt Disney met een eindverhandeling : de film was geboren.

Frozen is …. ja wie eigenlijk ?

De hoofdrol in deze animatie is Anna. Die rol lijkt gebaseerd op die van ‘Gerda’ in het originele verhaal van Hans Christian Andersen. Zoals Kristoff is gebaseerd op de figuur Kay.

Anna krijgt in de figuur van Elsa (de sneeuwkoningin) een zus. En doordat er dan een soort familie tot ontwikkeling komt, is het verhaal voor toeschouwers meer herkenbaar. Kunnen we ons met de figuren, en dan vooral de hoofdpersoon, identificeren. Willen we daarin meespelen. En dus “geloven” in het nieuw geboren sprookje : Frozen heart of bevroren hart.

‘Let it Go’

En Hans Christian Andersen at the end ?

Het zou zomaar kunnen zijn dat de gekozen namen van de hoofdfiguren :
Hans, Kristoff, Anna en Sven een eerbetoon blijken te zijn aan :
Hans Christian Andersen. De man die uiteindelijk de bedenker van de Sneeuwkoningin is geweest, nu : Frozen van Walt Disney.
Anna en Elsa in het IJspaleis van Frozen

met prijs vergelijking :
[pto search=”frozen” results=”20″]


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google