Cadeau Kado Tips

gouden sieraden kopen

gouden sieraden kopen voor jezelf of voor een ander als cadeau

edelmetaal cadeau geven is elkaar een mooi sieraad geven, maar is elkaar ook waarde geven van iets wat waarde houdt, niet voor niets werd in het verleden en soms hier en daar nog, een bruidsschat gegeven, ook een waarde-overdracht. Al is dat laatste wel heel erg materieel. Voor elkaar komt daarbij het gevoel wat je met het cadeau wilt zeggen, het gevoel van de ene partner aan de ander, het gevoel van ouders naar kinderen , en kinderen naar ouders, het gevoel van …. tussen wie dan ook …. maar met materiele èn vooral gevoelswaarde

geef de ander een waardevol cadeau van goud zilver of titanium, succes verzekerd
direkt naar de aanbiedingen

Op deze pagina staat ook informatie over goud en zilver + ingegraveerde waarden

edelmetaal Goud

Zuiver goud is een zacht metaal. Het wordt gezuiverd en gehard en gemengd met andere materialen om het bruikbaar te maken voor sieraden. De zuiverheid van goud voor sieraden wordt gemeten in “karaat”, zuiver goud is 24 karaat maar lagere getallen komen zeker ook voor.

Goud oud of oud Goud

Goud kennen we al vanuit het oude Egypte en andere oude culturen, werd en wordt als sieraad en als geldmiddel gezien met een stabiele waarde, vooral wanneer de economie wat slechter draait, en ook anno 2007-2011 wordt er af en toe schielijk naar goud gekeken.
Daarnaast, sieraden uit erfenis ? Soms blijft het als dierbare herinnering, soms ook worden dergelijke sieraden omgesmolten, en voor de geldswaarde een nieuw sieraad aangeschaf, meer naar eigen smaak.

edelmetaal Zilver

Zilver wordt al net als het goud gebruikt voor versiering, dus sier, dus sieraad en als betaalmiddel. Uit opgravingen in en rond Turkije zijn bewijzen daarvan teruggevonden, maar zullen ook elders te vinden zijn.

Zilver herkomst

Zoals goud vaak voor de zon staat, staat zilver voor de de maan, alchemisten noemden het Luna. De ons bekende naam zilver zou teruggaan op het Duitse Silabar, tegenwoordig silber en dan is de afstand niet zo groot. Daarentegen kom je niet zo gemakkelijk op het latijnse argentum, tenzij je door opleiding het symbool Ag nog kent.

Zilver waarde

De waardering van zilver is meestal toch iets minder dan van goud, kijk naar de wedstrijd sieraden , dus prijzen, dan staat de eerste prijs toch nog altijd voor goud en de tweede voor zilver, de derde voor brons (= een legering met koper) .
Je komt dat ook in de acupunctuur tegen, gouden en zilveren naalden met elk hun eigen funktie, dezelfde achtergrond waarom gouden en zilveren sieraden, strak op het lichaam gedragen, een ander effekt kunnen hebben. Het goud is niet meer dan het zilver, het is anders.

Toch kan zilver soms mooier staan dan goud, en het ontwerp is natuurlijk ook heel belangrijk.

Sterling Zilver

Sterling kennen we nog wel als toevoeging van het Engels Pond als betaalmiddel : het pond sterling. Zilver werd soms ook wel gebruik als een betaalmiddel. Wat zeker van belang is, net als de meeste andere edele metalen, is dat het een zacht metaal is, dus moet het met een ander metaal in een legering versterkt worden. Voor de meeste sieraden wordt dan met koper een verhouding toegepast in het eerste gehalte, u ziet dan staan: 925/1000 ofwel een legering van 92,5% zilver en 7,5% koper. U kunt ook de term “925 duizendsten fijn” tegenkomen, ingegraveerd in het metaal naast het zogenaamde meesterteken. In sommige Engelstalige landen wordt dus de term “Sterling” Zilver gebruikt voor deze toepassing in sieraden en met deze verhouding.

edelmetaal dus

edelmetaal is een metaal dat nauwelijks wordt aangetast door oxidatie

titanium

Het was William Gregor die in 1791 een toen nog onbekend element in het mineraal ilmeniet ontdekte, evenals in 1795 Martin Klaproth , deze laatste noemde het naar de titanen uit de Griekse mythologie “titanium”. Eerst in 1922 lukte het Van Arkel om een zuiver metallisch titaan te produceren.

Titanium is sterk, licht in gewicht, corrosiebestendig, temperatuurbestendig en dus zien we titaniumlegeringen toegepast in vliegtuigen, raketten, fietsen, brilmonturen, horloges en om eens iets te noemen : heupprotheses. Als sieraad herkennen we natuurlijk het brilmontuur, de ringen, de colliers etc.


Enkele voorbeelden van gouden zilver titanium sieraden :


top pagina van verzeker beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google