Cadeau Kado Tips

Herenhorloge kopen als cadeau kado

Herenhorloge kopen als cadeau kado
herenhorloge cadeau
Herenhorloge is iets – zegt men – waar mannen anders tegen aankijken dan vrouwen. Toegegeven, er zijn veel mannen die waarde hechten aan functionaliteit van hun herenhorloge. Maar beslist ook aan de uitstraling van een herenhorloge. Hoort een beetje bij de personality.

Formaat herenhorloge

Meestal zijn mannen iets grover gebouwd, dikkere polsen en bij die heren hoort vaak wel een wat robuuster type herenhorloge en horlogeband. Verder hangt het af van persoonlijke interesses, hobby, activiteiten die richting moeten geven bij de keuze van een herenhorloge.
meer over horloges
meer over dameshorloges

Kan het iets simpeler, het kiezen van een herenhorloge.

Niet veel , maar een begin van :

  1. de zogenaamde minimalistische horloges, die de tijd aangeven, eventueel nog een secondenwijzer en een datumwijzer.
  2. de sportieve types onder de herenhorloges : kom je al snel bij de chronograaf, een horloge met een chronometer, duikmeter. En uiteraard de secondenwijzer, digitaal of analoog qua wijzerplaat.
  3. de complexe types, de herenhorloges dan, dus, waarvoor je eigenlijk gestudeerd moet hebben, bij wijze van spreken. Complex, dus veel wijzerplaten ingebouwd. Chronometer, duikmeter, planetenwijzer, soms meerdere tijdschalen/tijdzones, kompas,niet altijd alles tegelijk, maar ze zijn er wel.

Haurex is bij uitstek een horloge, voor herenhorloges een stoere uitstraling, een naam met faam, geen aankoop maar een investering, een belegging, een cadeau waar je eer mee inlegt

Prijsstelling van het horloge

Is dan het simplistische, minimalistisch uitgevoerde herenhorloge goedkoper dan die andere ? Dacht het niet, in een vergelijking zijn er prijsjes bij van €  259 tot € 19.900 😉  .  Is namelijk niet alleen de technische uitvoering, kan ‘m ook zitten in de materialen. En vooral het ontwerp, het design. Immers , de grootste prestatie is vaak gelegen in de kunst van het weglaten, met behoud van de functionaliteit. En dat bepaalt mede de prijs.

Sportieve horloge types

Bij de sportieve horlogetypes varieren de prijzen van €  349 tot € 23.700 en daarvan kun je voorgaande alinea nalezen. Komt natuurlijk bij, dat gegeven het sportieve gebruik de materialen anders moeten zijn voor drukweerstand, precisie en andere kenmerken.

Zijn de complexe horloges dan goedkoper ? Moet toch ergens zitten, wel , de verdeling is € 895 tot 25.500. Ook hier zit ‘m de waarde in ontwerp en de vernuftigheid van het mechaniek van het horloge.

Het initatief om Torgoen Swiss op te richten werd genomen door de luchtvaart enthousiastelingen en horloge fabrikanten met als missie om een lijn van professionele piloot horloges te creëren. Met E6B Vlucht Computers GM Dual Time is meer dan de tijd af te lezen in militaire-formaat, De focus bij het Torgoen horloge is de creatie van professionele horloges, die zijn niet gewoon, die zijn speciaal, een speciaal herenhorloge cadeau.

De beste keus van een herenhorloge

De beste keus van een herenhorloge hangt af van de volgende kernpunten :

  1. bepaal je budget.
  2. ga bij jezelf te rade hoe je de ontvangende heren moet karakteriseren :iemand voor simpel, sportief, complex ?
  3. denk eraan dat mannen ook een bepaalde smaak hebben. Soms een vast omlijnde mening omtrent hoe ze eruit willen zien, gezien willen worden, uitstraling.
  4. maak altijd de keus van het herenhorloge af, door een bijpassende horlogeband.

Horlogeband – maat

Probeer een oud herenhorloge in handen te krijgen en meet daarvan de lengte op. Kijk daarbij vooral naar de meest gesleten en dus gebruikte pengaatjes.

Het succes van het horlogecadeau

een herenhorloge cadeau geeft méér dan de tijd alleen
Het succes van het herenhorloge cadeau . Van eigenlijk elk cadeau en dus ook van een herenhorloge is niet gelegen in de prijs. Of complexiteit. Het zit ‘m in de mate waarin de gever zich moeite heeft getroost om een cadeau te realiseren. Een kado wat zo dicht mogelijk past bij de heren die het horloge gaan krijgen. Moet eigenlijk een snaar raken, een gevoelige snaar. Een emotionele snaar en wanneer je nagaat dat sommige meetinstrumenten van weerdeskundigen werken op een haar. Begrijp je dat een gevoelige snaar ook een technisch hoogstandje kan zijn van een haar.

Herenhorloge cadeau idee

Herenhorloge cadeau idee : het minst wat we kunnen doen is een collectie weergeven van wat er actueel aan herenhorloges mogelijk is, qua prijs ietsje minder dan hierboven genoemd is:

[wfs_tapestry]


of gebruik de prijsvergelijker:
[pto search=”heren horloge” results=”20″ minprice=”100.00″]
etc.etc.
waar nodig even doorklikken voor meer keuze.


Haurex cadeau, herenhorloge cadeau

Haurex staat goed als herenhorloge cadeau
HAUREX ITALY S.r.l. in het Italiaanse Bologna is sinds haar oprichting in 1989 bezig om hoge kwaliteit horloges te produceren. Met innovatieve ontwerpen en materialen, altijd in lijn met de laatste mode trends.
Voortdurend aansluiting zoeken bij de vraag naar Italiaanse ontwerp en de ontwikkeling in fashion. De interpretatie van het horloge is dat van een accessoire dat altijd up to date moet zijn. In elk aspect zoals lijnen, kleuren en materialen.


Een heren horloge geeft de tijd als een cadeau van de natuur en de wetenschappelijke kennis van de mens, de makers. Een heren horloge-cadeau is een bewijs van de tijd die de gever in de keuze heeft gestoken. En dat laatste aspekt laat de ontvanger vaak “blozen”. Geeft het verbaasde gevoel van “heb jij zò over mij nagedacht”, dat is de gevoelige snaar van het horloge.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google