Cadeau Kado Tips

huwelijkscadeau trouwkado

rozen, ringen, trouwen

Meestal trouw je niet vaker dan 1 keer, komt het huwelijkscadeau of trouwkado ook niet vaker voor. Mag dat trouwcadeau dan dus wat meer kosten ? Het huwelijkscadeau hoeft niet veel te kosten wanneer het maar heel persoonlijk is uitgekozen.

Hoewel, analoog aan de kunst van autorijden : vaak meer geluk dan wijsheid.En » aan het verkeer deelnemen, is samen onderweg zijn en samen ergens uitkomen, is voor elk huwelijk of samenleven niet anders. Analoog » soms doe je eens een deukje op, uitdeuken en samen verder gaan. 😉

weet je wat helpt? Een romantisch hotel cadeau met aandacht voor elkaar, hotelpagina op deze website !

Je gaat trouwen of je gaat een huwelijk aan of sluit een huwelijk, krijg je wel een huwelijkscadeau en zelden praat je over een trouwcadeau, maar naast trouwen kennen we ook – maar minder – ‘huwen’ maar verwant dus huwelijk.
Je draagt wel een bruidsjurk, wel een trouwjurk, maar weer zelden een huwelijksjurk.
Je belooft elkaar wel eeuwige trouw maar zelden een eeuwig huwelijk. Begrijp je de eeuwige verwarring over dit onderwerp ?

Als huwelijkscadeau hieronder de vele aspecten van huwelijk en trouwen, draaiend om trouwkado, trouwcadeau, huwelijkscadeau, en huwelijkskado.

bruidstaart of huwelijkstaart

Het aansnijden van de bruidstaart of huwelijkstaart is een teken van samenleven, verbondenheid, een symbolische start.
Naar oud gebruik wordt een bruidstaart door het in de echt verbonden paar aangesneden, een taart in 1 tot meestal 3 verdiepingen. Mogelijk een oude Romeinse traditie, met als oogmerk een vruchtbaar nageslacht, een deel was dan ook voor de goden van die tijd.

aansnijden van de huwelijkstaart

Het aansnijden van de huwelijkstaart doe je natuurlijk samen als teken van verbondenheid, zoals de ring dat ook symboliseert.

huwelijkskoek of huwelijkstaart

huwelijkskoek of huwelijkstaart : merkwaardigerwijs wordt het steeds meer spraakgebruik, dat wanneer 2 mensen op elkaar zijn uitgekeken, men de uitdrukking hanteert : “de koek (= de huwelijkstaart ) was op”…

Bloemstuk of bruidsboeket

Een huwelijksdag zonder bloemstuk of bruidsboeket is nauwelijks voorstelbaar, en daarbij is het bruidsboeket “de top of the bill”, zie ook volgende onderwerp 😉
Het regelen van het bruidsboeket is een zaak van de bruidegom ( als regel, natuurlijk tegenwoordig geen verplichting meer) , een zware taak want in principe zou dat boeket bij de kleding van de bruid moeten passen…Alleen is het niét gebruik, dat de bruidegom daarvan op de hoogte is, vóórdat de dag van het huwelijk is aangebroken. Impliceert dat de bruidegom ofwel zich ruim van tevoren goed moet inleven , ofwel oren en ogen tijdig in werking stelt om nuttige “voorkennis” op te doen.

Bruidsboeket met risico klinkt nogal onheilspellend, want aan het eind van de dag en de festiviteiten is de trend ontstaan, dat de bruid het bloemstuk over de schouder naar achteren werpt en wie dan het bruidsboeket opvangt …. van een bruiloft komt een bruiloft.

de corsage en het het venus symbool plus mars symbool bij het trouwen

De zogenaamde corsage en het het venus symbool plus mars symbool bij het trouwen (= een of twee bloemen en de steel met groene kunststof omwikkeld en voorzien van een speld ) is voor de bruiloftsgasten op de trouwerij om op te spelden. En heel vaak een moment van verwarring, moeten ze naar beneden wijzen of naar boven ??

Voor de dames geldt dat de de bloem van de corsage naar beneden is gekeerd “het venus symbool geeft ook de richting aan de corsage“, steeltje naar boven “het mars symbool geeft ook de richting aan de corsage“, voor de heren omgekeerd, dus naar boven wijzend, bijv. op de linker revers van het bruids kostuum, daar waar bij de meeste mensen het hart is geplaatst ( symbolisch ook weer , liefde in trouw ge- of ver- bonden !).

trouwjurk of bruidsjurk

huwelijksdag, een stralend begin met zon en bruid
De trouwjurk of bruidsjurk als bruidsmode is een belangrijk item voor het huwelijk, regelt de bruid in principe zonder voorkennis van de bruidegom, naast de belangrijke activiteit van visagist en kapper of kapster.
En omdat de bruidegom hierop moet anticiperen, is het wel zaak om ruim van te voren te zorgen voor legale voorkennis om met het bruidsboeket beslagen ten ijs te komen.

Een trouwjurk is meestal -maar niet verplicht- een lange witte jurk , soms in combinatie met een bruids – sluier, een diadeem als hoofdsieraad etc. Tegenwoordig komen de kleurvariaties van de bruidsmode weer wat terug, nadat in de vorige eeuw eigenlijk de standaardkleur wit was.

het wit van de bruidsmode

Het wit van de bruidsmode : kleuren zijn als bloemen, zeggen iets over emotie en zuiverheid, ook bij trouwen : het wit van de trouw jurk in de bruidsmode symboliseert de zuiverheid ( maagdelijkheid ) van de bruid. Daarop spelen de ontwerpers in en de trendsetters van nu komen langzamerhand met nieuwe modellen, al duurt het altijd iets langer voordat de kandidaat bruid dat ook “aantrekkelijk” vindt.

Wit is onze westerse wereld voorzien van een betekenis, houd er rekening mee dat dit niet overal in de wereld als zodanig wordt beschouwd, al dan niet als bruidsjurk ! Kom je samen uit verschillende culturen, dan speelt dat een rol van betekenis, waar de gasten vanzelfsprekend ook rekening mee willen houden.

stof soort van de trouwjurk

Bij huwelijkskleding mag het wat kosten, dus speciale stoffen horen daarbij : de bruidsjurk wordt voornamelijk gemaakt van kant, tule, zijde, satijn, voorzien van pailletten , en natuurlijk is Swarovski kristal tegenwoordig een hot item.
Een collier kan, afhankelijk van het model van de trouwjurk, toegevoegd worden, handschoenen en passende schoenen, vaak opengewerkt.

ring, trouwring of geringd

Ring, trouwring of geringd …….Geketend voor het leven, dus we dragen een ring, geringd : een ring is het uiterlijk teken van onze verbondenheid met elkaar, een sieraad dat men om een vinger draagt, maar welke vinger ?

De ringvinger lijkt de meest logische plek voor een trouwring, vaak verbonden met de Romeinse godin van de liefde “Venus” ook wel de Griekse “Aphrodite”, draagt nu nog steeds de trouwring. Aan welke hand doen we de trouwring dan ?

De trouwring gaat vaak aan de rechterhand, je geeft ook iemand een handdruk met je rechterhand en dat wordt ons zeg maar met de paplepel ingegeven.
De belangrijkheid van de rechterhand staat buiten kijf. De linkerhand is ietsjes minder belangrijk, en vaak gaat dan ook de verlovingsring aan de linkerhand. In religieus Rooms Katholieke kringen is dat gebruik, hier en daar in Protestants Katholieke kringen gaat het net andersom.
Andere levenshoudingen hebben ook zo hun eigen visie, al geldt ook daar tegenwoordig voor : volg je eigen voorkeur.

Er zijn geschriften / afbeeldingen dat de Egyptenaren van eeuwen terug een ring aan hun linker ringvinger droegen, met als reden dat door die vinger ( volgens de filosofie ) een ader loopt die rechtstreeks naar het hart leidt. Wanneer je zoiets leest, denk je onmiddellijk aan echte aders zoals we die van de biologie van de mens kennen. Dat kàn, maar hoeft niet de ader te zijn zoals destijds bedoeld werd.

ring en de ringvinger

klik hier en lees meer over huwelijksring trouwring ringvinger

verloven en verlovingsring

verloven en verlovingsring, verliefd, verloofd, getrouwd, allemaal fases, allemaal redenen voor een ring : de verloving is of was de periode waarin je concreet bouwt aan het huwelijk, de ondertrouw regelt, zodat de gemeenschap ook nog een duit in het zakje kan doen. Over duiten gesproken, trouwen kost geld. Lijkt een futiliteit, speelt toch een rol. Veel geld, in het verleden ook in de vorm van een bruidsschat.

En ook bij verloven werd / wordt een iets eenvoudiger ring toegepast. Is allemaal weer van geld afhankelijk. En als voortraject kennen we ook bij vriendschap soms al een ring en waarom ook niet, want de ring symboliseert immers de verbondenheid, welke dan ook.

romantische HUWELIJKS reis

tijd om samen in het huwelijksbootje te stappen
Tijdens je huwelijksreis wil je nog nèt dat beetje meer! Wat denk je van een huwelijks reis naar het Spaanse Andalusië? Of een romantische wandeling op het sfeervolle en authentieke eiland Gozo bij Malta. Kies voor een onvergetelijke huwelijksreis op één van de vijf onontdekte plekjes waar je verblijft in de stijl van het land : in een authentieke accommodatie, inclusief vlucht en autohuur.

Geef bij de boekings – bijzonderheden bij het boeken van de trouw- of huwelijksreis door dat het om je huwelijksreis gaat! Kan er vaak iets extra’s geregeld worden bij de gastvrouw/gastheer. vakantie-trips.nl , een website over vakanties maar ook huwelijksreizen 🙂 .

en even er tussen uit met Romantisch aandacht voor elkaar op deze cadeau website !

planning van het huwelijk

Niet onbelangrijk is ook de planning van het huwelijk, zeker in de Randstad moet je rekening houden met een behoorlijk aantal maanden vooruit. Vooral ook als de locatie van je keuze verbouwingsplannen heeft of een redelijke unieke locatie is, de trouwlocatie van het burgerlijk huwelijk en ook van het kerkelijk huwelijk moeten dan wel voor een goed verloop van de dag van je leven, aansluitend kunnen verlopen. Daarbij moet je kapper en visagist kunnen, de auto’s moeten vastgelegd worden op de dag van trouwen, de fotograaf moet ook op die dag de foto- of video -reportage kunnen maken, het horeca bedrijf dat de trouw- receptie en het diner en / of het trouwfeest organiseert. Kortom, je zult begrijpen dat wedding of huwelijks planning een vak apart is, de nodige notities vergt en op tijd de ceremoniemeester!
burgerlijke stand, inzegening,huwelijksfeest, belangrijk genoeg om goed te regelen

huwelijk en cadeau of kado,
huwelijkscadeau, wat geef je, wat wil je, heb je een wenslijstje
Komt onvermijdelijk het moment voor de eventuele bruiloft gasten, wat neem ik nu voor kado ( voor “keurige taal” liefhebbers : cadeau ) mee. Allereerst, check even of er een huwelijkslijst online te verkrijgen is, een bruidslijst, probeer tevoren af te tasten waar de voorkeur en de persoonlijke smaak van het bruidspaar naar uit gaat. Des te groter is je succes.


top pagina

Nog méér weten over trouwen, huwelijkscadeau en bruidspaar

Nog méér weten over trouwen, huwelijkscadeau en bruidspaar, zoals de trouwlocatie , waar ze gaan trouwen, het vervoer, wil je op een boot trouwen of in een kasteel, wie komt na wie, wie hoort bij wie, dus is een weddingplanner een idee, en tot slot maar zeker niet het minste : wat doe je met het huwelijkscadeau ?

trouwkaart huwelijkskaart zelf ontwerpen of van voorbeeld

trouwkaart huwelijkskaart zelf ontwerpen of van voorbeeld
Er zijn heel mooie kaarten te koop, er zijn ook foto bedrijven, fotograven die mooi werk leveren, maar veel mensen vinden iets van hen persoonlijk óók de moeite waard. Dit bedrijf kan dat bijvoorbeeld.


 

top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google