Cadeau Kado Tips

Kinderfiets als fietscadeau

fietsen of wielrennen, fietscadeau geven of fietskado krijgen, als het maar vooruit gaat

Kinderfiets als fietscadeau, je ziet het kind stralen wanneer hij of zij daar goed mee uit de voeten kan. Gebruik deze mooie aanbiedingen en fiets ‘m d’r in !

Elk jaar wordt zo in juli de Ronde van Frankrijk ofwel de Tour de France verreden over een aantal weken, grotendeels uiteraard in Frankrijk, maar met vaak een uitstapje naar een ander land, hangt af van de hoogste bieder. Daar een beetje op lijkend is de Ronde Italië en dat heet dan weer de Giro, die eveneens uitstapjes naar andere landen maakt, en de derde in deze reeks van befaamde wieler-evenementen is de Spaanse Vuelta, is al eens in Drenthe geweest als start.

of kijk in het suggestie overzicht:

direkt naar de aanbiedingen

Wielrennen of fietsen

Deze activiteiten zijn al in het begin van de vorige eeuw aangevangen, en zal voorlopig wel door blijven gaan, de sport met de fiets, het wielrennen , is immers populair. Net zo populair als de fiets in Nederland. Er zijn schattingen dat we in Nederland ongeveer 19 miljoen fietsen actief hebben staan en dat dan over ongeveer 85% van de Nederlandse bevolking. Daar zitten ook heel veel kinderfietsen tussen.

meegroeiende kinderfiets

En dan heb je direct al weer een klein attentie-puntje, want kinderen worden meestal klein geboren, en groeien in de loop van de tijd uit tot grote mensen. Dat doet zich bij fietsen niet voor. Is één maat, en ben je de kinderfiets ontgroeid, zal er toch een andere maat kinderfiets moeten komen.

Kinderfietsen en mode

je begint met een loopfiets en soms wordt het een racefiets, of een stadsfiets of een electrische fiets
Had je voorheen een kinderfiets in zwart wit, je heb nu fietsen in alle mogelijke kleuren, met gepimpte toestanden, zakken eraan, tassen eraan , manden erop, versiering erop, ook dat komt er allemaal bij. Is leuk. Kost een paar centen, maar dan heeft je kind ook wat.

Zou het best wel aantrekkelijk zijn, wanneer iemand zo’n kinderfiets eens cadeau doet , toch ?

Een kinderfiets cadeau dan dus


[wfs_tapestry]

of bekijk de collectie kinderfietsen bij Bol.com

Net geen 500.000 fiets artikelen dus ook een Omafiets, een bakfiets of een fixie of is dat een fictieve fiets. Vouw ‘m op of race er mee, doe elektriek of fiets jezelf in ‘zweet. Keuze zat. En kijken is natuurlijk vrijbijvend.


Vuistregels, gemiddelden, alleen een gemiddelde mens bestaat niet (..)

welke kinderfiets – wielmaat bij welk kind

Kledingmaat Leeftijd in jaren wielmaat inches
92-98 3-4 12.5
104-110 4-6 16
116 4-8 18/20
122 5-8 20
128 5-9 22
134-140 8-10 24
146-152 9-12 26
158 9-12 28

Bij de volgende binnenbeenlengte kun je ( globaal ) deze framemaat kiezen:

  • 12 inch bij 35 tot 40 centimeter
  • 16 inch bij 40 tot 48 centimeter
  • 18 inch bij 48 tot 55 centimeter
  • 20 inch bij 55 tot 62 centimeter
  • 24 inch bij meer dan 62 centimeter

Wel redelijk vast staat de omrekening van inches naar centimeters, immers de inch telt voor 2,54 centimeter.

Kinderfiets op de groei kopen

Een kinderfiets op de groei kopen is minder handig, omdat dat onveilige situaties kan veroorzaken, het kind is dan met zaken bezig als ‘hoe hou ik mezelf overeind’ en kan niet tegelijkertijd ook op het verkeer en de veiligheid letten.

Fietsmaten in formules

Bent u qua rekenen meer van het formulewerk kunt u dit proberen :

Binnenbeenlengte in centimeters x 0,65 geeft de framemaat voor ‘gewone’ fietsen, bij meer sportieve fietsen wordt de factor van 0,65 verhoogd naar 0,66.

Verende zadelpen bij fietsen

Een verende zadelpen heeft om te veren een ruimte nodig, in dat geval is het handig om de lengte in centimeters enkele centimeters af te nemen.

Mensenbenen en fietsenmaat

In de professionele wielrennerij is dit fenomeen al heel bekend :
1 – de totale lengte tussen de twee benen, kan gelijk zijn (..)

2 – de lengte van het bovenbeen aan de ene zijde kan verschillen met de lengte aan de andere kant, daarbij kan dus de lengte van het onderbeen evenzeer verschillen en compenseert voor de totale lengte. Interessant ? Ja, want de positie van het kniegewricht wordt anders. Zal bij jonge kinderen zelden een probleem zijn, maar hou het even vast voor de toekomst.


Kinderfiets als fietscadeau, zijn er in meer dan 1 variatie, ook met meer dan één aanbieding, bovenstaand een indicatie van wat er mogelijk is, check altijd even of er een tijdelijke actie aan de orde is.

Een kinderfiets is een fiets wanneer er 2 wielen aan zitten, nee dus, er bestaan éénwielers, maar ook driewielers en soms vierwielers. Van speelfiets tot serieuze fietsen, de tips staan hierboven.

 


 

top pagina van verzeker beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google