Cadeau Kado Tips

Lego friends speelgoed voor meisjes kopen : mode beauty dieren vriendinnen

Lego friends speelgoed voor meisjes kopen : mode beauty dieren vriendinnen
Lego : volgens de bedenker een samentrekking van het Deense “leg” = speel en het Deense “godt”= goed ( Scandinavisch ligt niet zover verwijderd van Nederlands ! ) en dus tezamen “leggodt”= speelgoed. Toevalligerwijs betekent “lego” ook nog eens in het latijn “ik zet in elkaar”, en dat komt dan ook weer goed uit. Spelend leren eigenlijk.

het nieuwe LEGO FRIENDS voor meisjes en hun wereld

direkt naar Lego Friends Aanbiedingen

Van een houtbewerkingsbedrijf , het bouwen van houten woningen en houten inboedel, was ook weer ongewild toevallig, kwam het speelgoed in beeld. En dat werd een gouden greep. Was nog wel even een extra stap nodig om van hout naar plastic over te gaan en dat kwam mede dankzij een relatie, die eigenaar Ole Kirk Christiansen, timmerman in Billund, Denemarken, wees op :

De plastic wereld van Kiddicraft van Hilary Harry Fisher Page

Hilary Harry Fisher Page in Engeland en diens gepatenteerde Kiddicraft, een product van plastic met holle noppen waarbij de volgende nop weer paste in de holte van de vorige nop. Dat in onze 21e eeuw dit systeem zelfs in de bouw en de wegenbouw voorkomt, wisten ze toen nog niet.
In 1954 nam zoon Godtfred het bedrijf over en korte tijd later is vader Ole overleden. Onder leiding van Godtfred Christiansen is het speelgoed feitelijk pas echt groot uitgegroeid.

Fisher Page is niet dezelfde als Fisher Price

Overigens het Engelse idee van Hilary Harry Fisher Page, de naam Fisher Page lijkt wel iets op een ander plastic speelgoed van Fisher Price. Dat is dan echt toeval, want Fisher Price is een label van Mattel van ongeveer dezelfde leeftijd, maar dat heeft zich afgespeeld in Los Angelos, California, usa.

Lego bouwen voor jongens

Lange tijd is het bouwen met Lego iets voor jongens en mannen geweest. Meisjes hadden immers iets met poppen, poppenwagens, poppenwereld met kleertjes ( MODE ), andere popppen ( VRIENDINNEN / FRIENDS ) , kortom een heel andere wereld.

Jongens bouwen huizen en (lucht-)kastelen, helikopters, ruimteschepen en middeleeuwse kastelen. Die pakken het groots aan.

Met Mia, Emma, Andrea, Stephanie en Olivia komt Lego Friends = vriendinnen met een nieuwe wereld voor meisjes

Met nog steeds de eigenschappen : mode beauty shoppen dieren muziek en vriendinnen, en gebruik makend van de LEGO.
Doelgroep : 6- tot 12-jarigen met als bouwwerken ondermeer dierenziekenhuis en een boomhut. Maar: verschil moet er zijn , en dus voor de meisjes nieuwe kleuren van de LEGO-blokjes zoals pasteltinten, geel en paars. Bijvoorbeeld paarse cabrio’s met roze details en een in prinsessenkleuren gehulde schoonheidssalon, helemaal van deze tijd.

LEGO Friends de nieuwe Lego voor meisjes

LEGO Friends de nieuwe Lego voor meisjes

[wfs_tapestry]


top pagina van verzeker beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google