Cadeau Kado Tips

Moederdag cadeau of kado voor Moeder

Moederdag cadeau of kado voor Moeder kopen

Moederdag cadeau of kado voor Moeder, tja, komt elk jaar terug want dat Moederdag cadeau, daar moet je even over nadenken. Voor de planning : Moederdag op de tweede zondag in mei, elk jaar weer. De dag van het verwennen van moeder met ontbijt op bed, cadeau en vaders en de kinderen werken zich in het zweet om alle taken van moeder op deze dag over te nemen. En dat laat elke moeder graag in alle rust over zich komen (..) vast en zeker šŸ˜‰

Moederdag heeft een oud Griekse oorsprong

Moederdag heeft een oud Griekse oorsprong en dus nee, niet vanuit Amerika geĆÆmporteerd, hoewel, wel een beetje weer ‘tot leven’ gebracht, immers , moeders zorgen voor leven. Hoe je dit laatste ook wilt lezen šŸ˜‰ .

Als een oudgriekse feestdag ter ere van de godin Rhea, is het in onze historie ingebracht in de kerkelijke feestdagen en rites, het heeft echter moeten duren tot de Amerikaanse Julia Ward Howe uit Philadelphia, die Moederdag echt op de kaart en de agenda heeft gezet, en dan ook maar even voor de hele westerse wereld.

Moederdag variant

Wanneer we Moederdag in een variant willen vieren, kunnen we natuurlijk ook Schoon-Moederdag vieren. Dat kunnen we doen. Kijkend naar de verhalen die daarover in de wereld rondgaan, ligt de verhouding met Schoonmoeders toch altijd weer wat gevoeliger.

Betrekken we de verhouding tussen echtgenoot en kinderen ten opzichte van de Moeder, is er ook geheel geen reden voor. Immers de desbetreffende schoonmoeder heeft dan weer een eigen moeder-relatie met echtgenoot en kinderen, dus een aparte feestdag voor schoonmoeders ligt niet voor de hand. Houden we het gewoon op moederdag, jaarlijks, de tweede zondag in de maand mei.

En is er ook niets op tegen om de Grootmoeders in het feestgedruis te betrekken, navenant natuurlijk ook de pleegmoeders, adoptief moeders, ‘kunst’- moeders en wie verder nog in een vergelijkbare rol die functie uitoefent. Is immers best wel af en toe een baan, dat moederschap. Is organisatie talent voor nodig, doorzettingsvermogen, en met regelmaat een cadeau. Dus.

Maar wat doe je dan als moederdag cadeau

Maar wat doe je dan als moederdag cadeau is voor velen een jaarlijks terugkerende ‘crime’.
Wanneer je de filmmakers en schrijvers/vertalers mag geloven is het een absolute must om het boek over de 50 tinten grijs te geven.

De andere kant is, die moeders die dan steevast roepen “Ach, dat had je niet hoeven te doen”. Daartussen, een wereld vol …………
We proberen wat licht in de duisternis te brengen.
Wat cadeau suggesties voor moederdag, zelf gezocht en gevonden, en van andere websites, die her en der ook wel heel aardige ideeƫn produceren. Een pagina gewijd aan Moederdag Cadeau !!


Ikebana by Ilse cadeau Japanese Flower Arrangements

Maar voor de rest is Ilse Beunen gewoon Belgische, maaaaar na 11 jaar Japan, wel Master in Ikebana. Ofwel de Japanse kunst van Bloemen Arrangeren, vorm geven.
Let op : een Belgisch/Nederlandse taalvoering en een Engelse, op beiden – aan te raden – een video omtrent het maken van een eenvoudig bloemen arrangement. 15 minuten kennismaken en evt er op doorgaan.

Aparte kussens, tassen , accessoires cadeau van de Hongaarse Gabriella Kis

met dus tassen specials een beetje georienteerd op de Hongaarse achtergrond, een beetje speels, een beetje … zelf maar even kijken.

Lotus Oosterse artikelen cadeau

Oosterse artikelen, met – wanneer u de ruimte heeft – ook keus uit olifanten.

Home Cooking the Freeks cadeau

Moederdag, gaat u zelf kokkerellen ? Niks op tegen. Maar varieer eens met de Freeks, FreeKS organiseert culinaire teams, FreeKS schudt de ‘keuken’ op. Onder het motto ‘Koken & Eten doe je samen’. Misschien vind u het wel leuk, typisch iets voor Moederdag als Verrassings Cadeau voor u zelf en de rest.

Moeders Keuken cadeau

kookworkshops voor zowel bedrijven als particulieren : een kookworkshop dat een gezellig avondje uit kan zijn.

Tuin engeltje SIMPLY CHIC BROCANTE cadeau

Inspiratie uit een ver verleden in kant, subtiel weerspiegeld in kristallen kroonluchters. Elegant borduurwerk, nostalgische bloemenpracht en parels. Brocante woonaccessoires als cadeau bijvoorbeeld.


Zie ook onze andere pagina’s over cadeau ’s voor vrouwen :


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google