Cadeau Kado Tips

Murano Zirconia Barnsteen

Hoezo natuur ? De grondstoffen, die zijn in de natuur te vinden en soms natuurlijk en langdurig samengeperst.

direkt naar de selektie sieraden met Zirconia

Murano glas

Murano glas is een hoogwaardig product uit Venetië (Italië), met een lange traditie. De ambachtelijke glasblazers op het eiland Murano verwerken het tot allerlei decoratieve voorwerpen, maar ook tot uitzonderlijk fijnzinnige kralen.

CZ

Waar staat de afkorting CZ voor ? Cubic Zirconia stenen die vaak verwerkt worden in prachtige zilveren ringen. Zirkonia een “cubic kristallijne vorm, een materiaal met eigenschappen dichtbij de kenmerken van diamant, nauwelijks met het menselijk oog van diamant te onderscheiden: het zirkonia schittert iets minder dan een diamant, maar aan de andere kant fonkelen er meer kleuren. Zirkonia heeft een zogenaamde hardheid van 8,5 (Mohs), diamant een hardheid van 10. Ook de prijs ten opzichte van diamant is een stuk zachter te noemen, ook wel interessant, toch ?

barnsteen

Barnsteen is zogenaamde fossiele hars van prehistorische naaldbomen, vele eeuwen terug uit de bomen gedropen en versteend. Barnsteen is warmgeel tot donkerrood, maar de mooiste barnsteen is doorzichtig.
Ook in Nederlandse grafvondsten is barnsteen gevonden, en nog steeds in onze tijd zijn sieraden van barnsteen niet te versmaden, mede ook door de creativiteit en de combinatie van materialen rondom barnsteen.


Selektie van sieraden met een Zirconia :
[wfs_tapestry]


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google