Cadeau Kado Tips

sieraden kado met sieraad of bijou cadeau

Een sieraad of bijou (= juweel en soms een meisjesnaam in Franstalige gebieden) ook wel bijouterie ( = sieradenwinkel of juwelenwinkel in meervoud: bijouterieën ) is iets waarmee we ons willen verfraaien, het voegt iets toe, het geeft uitstraling, hoort bij het beeld, het imago dat we willen uitdragen.

Soms is het daartoe beperkt, dus zonder daadwerkelijk anders dan versieren, soms wordt het gecombineerd met een “nuttige aktiviteit” zoals een horloge, een smartphone, met of zonder aanvullende edelstenen of Strass steentjes. Sieraden kunnen van edelmetaal zijn gemaakt, zoals goud, zilver, titanium, glas, tin , barnsteen, kristal denk aan het Swarovski kristal. De maker ervan rangschikken we als edelsmid of juwelier, maar combinaties komen voor en kunnen ook steeds meer aangeschaft worden via internet.

Een sieraad kan ook een ridderorde zijn, het bekende lintje, maar ook een herinnerings-object. Er is veel, heel veel denkbaar. Zoals:

 • armband of enkelband, zien we ook steeds meer van hout en andere materialen
 • bedelarmband met bedeltjes wordt weer hip, mede dankzij de nieuwe, gemakkelijk verwisselbare bedeltjes
 • bril, in strakke vormen, maar nu ook bijv.bril met Strass kristal
 • broche van alleen metaal of gecombineerd met andere metalen,edelsteen etc.
 • haarspeld of knotspeld, niet meer zoveel gebruikt, maar gegeven de periodiciteit in de mode, zal het beslist weer terugkomen
 • medaillon waarin een kostbare herinnering kan worden bewaard, zoals tegenwoordig ook vaak een mini urn
 • piercing voorzien van het een en ander
 • uit grootmoederstijd : oorijzer en gouden hoofdplaat, vaak in delen
 • oorringen oorknopjes, niet meer met klemmetjes maar ingeschoten
 • halsketting, collier van diverse metalen
 • ring meestal aan de vinger en in diverse formaten toegepast
 • tiara, diadeem , kroon voor de hooggeplaatsten onder ons
 • de pet van de militair, de ordetekens van de militair
 • een sieraad kan ook een huidtekening zijn, zoals een tattoo
 • s’lands wijs s’lands eer : grotere objecten die door neus of oren wordt gestoken, of achter de onderlip
 • met strass kristal versierde Ipod’s
 • met edelsteen versierde Blueberry pda’s

Het zijn deze zaken die op deze pagina ( voorheen sieraden.zoekidee.nl ) worden verzameld.


Diamanten als cadeau

Diamant = onverslaanbaar hard materiaal.

Coster Diamonds

cadeau info : Coster Diamonds beschikt over de grootste collectie diamanten van méér dan 1 karaat. Sieraden kunnen naar eigen wens worden bewerkt / ontworpen : denk ook aan gouden ringen met diamanten of een gouden armband met briljanten bijv. als kado.

Diamant Direct

kado tip : verloven met een gouden ring voorzien van diamant, gouden armband met briljanten, of een gouden ketting met een hanger

Gassan Diamonds

cadeau info: Gassan staat voor diamanten, juwelen en luxe horloges. Het merk Gassan representeert handwerk, bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid, al meer dan 69 jaar. Maak kennis met de website en bekijk vrijblijvend wat er mogelijk is.

Mauritz Barninka Diamant

cadeau info: Maurice Barninka maakt en ontwerpt diamanten sieraden

Royal Asscher

cadeau info: De Royal Asscher Cut is een gepatenteerde slijpvorm en mag dus alleen door Royal Asscher worden geslepen, dat zegt iets over vakmanschap omtrent diamant en diamanten sieraden.

Vince Diamonds | Obe van der Klei

cadeau info: Vince Diamonds biedt particulieren de kans om hoge kwaliteitsdiamanten tegen groothandelsprijzen te verkrijgen. En onder de naam Obe van der Klei : ontwerp, vervaardigen of reparaties van juwelen, eventueel met de briljanten van Vince Diamonds.
En Diamonds als Engelse term, dan gaat het natuurlijk gewoon over diamanten in het Nederlands. Diamanten sieraden en juwelen als cadeau of een eigen kado aanschaf.

goud en zilversmeden

Hofsmeden

cadeau info: zilversmid Aafke Hof en goudsmid/juwelier Benno Meulman, fysiek gevestigd in Emmen. Ontwerpen en uitvoeren van sieraden in goud of zilver, vaak gecombineerd met diamant, edelstenen en parels. Ook voor trouwringen.

Arto Edelsmeden

cadeau info: Zelf je eigen sieraad ontwerpen en smeden bij Arto-Edelsmeden Workshops en Cursussen. Dit alles onder vakkundige begeleiding van de edelsmid met ruim 38 jaar ervaring.

Atelier 12hoven

cadeau info: Atelier 12hoven heeft in de wereld van de sieraden een heel eigen signatuur: namelijk de ‘handtekening’ van Mirjam Twaalfhoven. Trouwringen horen tot de meest betekenisvolle sieraden die we kennen. Het zijn, qua sieraden, altijd tweelingen die je elkaar kado doet. Maar er zijn méér sieraden, die je moet zien, met diezelfde signatuur uit Arnhem.

Goudsmederij van Dieren

cadeau info: Geeft ook een avondcursus in edelsmeden, Goudsmederij van Dieren kenmerkt zich volgens de website met koele strakke vormgeving, wisselend met warme natuurlijke invloeden. Daarbij werkend met zilver, titaan,brons, en verschillende kleuren goud, met toepassing van edelstenen in allerlei kleuren en maten.

Goudsmid Werner Nijman

cadeau info: Geeft ook een cursus in edelsmeden, voert voor sieraden een aparte website : aparte sieraden, maakt naar wens trouwringen en is gevestigd in een antiek winkeltje in Vlaardingen.

Marloes Bosma als Mlus edelsmid

cadeau info: moet je de kat nu beslist op het spek binden ?
Kasteel-Fort Gevangenis in Leeuwarden Friesland, net achter het winkelcentrum en nu een Cultureel Bedrijven Centrum met vele artistieke ondernemers, waarbij het Blokhuis grotendeels in tact is gebleven
Rond het jaar 1500 werd in Leeuwarden, Friesland, de Blokhuispoort cq het Blokhuis gebouwd, aanvankelijk meer als een fort/kasteel, later werd het een befaamde gevangenis. Befaamd ? In het jaar 1944 vond hier, de ook verfilmde, Overval plaats, waarbij door de KnokPloeg zonder een schot te lossen, een aantal belangrijke verzetsmensen konden ontsnappen. En nog in 1974 wist de Haagse meester-kraker, het genie van de thermische lans, Aage Meinesz te ontsnappen uit De Blokhuispoort. Knokploeg en crimineel gingen eruit.

Marloes Bosma als Mlus edelsmid trok er in. Nee, gevangenis is het niet meer, niet meer van deze tijd. Is een Cultureel Bedrijven Centrum sedert 2008.
Marloes maakt er sieraden, ook op bestelling. Ook trouwringen. En andere sieraden van andere ontwerpers. Voor jezelf en als kado.

Wees ervan verzekerd, een unieke collectie sieraden bekijken, kiezen, kopen op deze unieke locatie is een unieke belevenis op zich, want een dergelijk kasteel verwacht je op die plek niet.
Hier ga je dus op een prettige manier, voor sieraden “de bak in”. 😉

Sipkes Edelsmeden

cadeau info: de bedenkers van eigentijdse sieraden in Haarlem.

Silveren Schip Zilver uit Schoonhoven

cadeau info: bijzondere zilveren sieraden, zowel modern als klassiek, voor jezelf of als kado.

Lennart Sieraadontwerp

cadeau info: Lennart Lintenbrink, gediplomeerd goudsmid en zilversmid. Als goudsmid vervaardigt hij sieraden van goud of zilver, maar ook van bijvoorbeeld staal, titanium of andere metalen. Daarnaast als zilversmid objecten en gebruiksvoorwerpen zoals bestek, kandelaars of schalen.

Het blijft toch een vreemd vak, die sieradensmeden, waar denkt u dat deze cadeau maker gevestigd is ? Precies : in de binnenstad te Deventer op de binnenplaats van de Vrouwengevangenis.

categorie : sieraden webwinkels

Amanto sieraden en horloges

cadeau info: webwinkel (nl en be) van stijlvolle, trendy en betaalbare horloges en accessoires voor vrouwen en mannen, met ook een leuke collectie voor kinderen.

Charmant sieraden en horloges

cadeau info: webwinkel voor dameshorloges, sieraden en moeder-dochter/zwangerschaps – sieraden.

sieraad voor mannen

cadeau info: webwinkel voor sieraden en juwelen voor mannen.

zegelring info

cadeau info: Wat is een zegelring? Wat kost een zegelring? Hoe draag ik een zegelring? Hoe weet ik of mijn familie een zegelring heeft? Hoe verloopt het bestellen van een zegelring?.

categorie byzondere horloges

Christiaan van der Klaauw astronomical watches

cadeau info: Christiaan van der Klaauw Astronomical Watches is het enige atelier ter wereld dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van exclusieve, handgemaakte astronomische horloges.

Van der Gang watches horloges Dokkum

cadeau info: uitgebalanceerde ontwerpen met aandacht voor detail en nauwkeurige technieken, naast hoogwaardig materiaalgebruik.

horloges algemeen

Horlogehuis

cadeau info: Groot, exclusief aanbod van horloges en modellen.

Horlogehuis

cadeau info: Groot, exclusief aanbod van horloges en modellen.

categorie juweeltjes

Sieradentuin

cadeau info: Sieraden van edelstenen en natuurlijke materialen van Ineke van de Ven.

inspired by legend

cadeau info: handgemaakte sieraden van echt zilver, puur koper, (half)edelstenen en handgemaakt glas gemaakt door Wendy Gillissen.

Sabrina’s juweeltjes

cadeau info: zelf ontworpen en handgemaakte sieraden die ieder uniek zijn door Sabrina.

Flamenco sieraden

cadeau info: Exclusieve sieraden en juwelen van goudsmidatelier Flamenco. Gevestigd sinds 1995.

Nuala Art

cadeau info: postorderbedrijf in sieraden, kaarsen en geschenken, waaronder Keltische sieraden.

sieraad 4 you

cadeau info: Schoonheid schuilt in de details. Daarom zijn dochter Annemieke en moeder Mieke, zo verzot op sieraden. Samen struinden ze stad en land af. Winkel in winkel uit. Op zoek naar die fraaie sieraden, oorbellen, halsketting, broche, riem, tas, bedel en / of armband.


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google