Cadeau Kado Tips

Swatch horloge

Swatch horloge, als cadeau voor wie je lief hebt, of als kado voor jezelf ? Nicolas Hayek oprichter van het bedrijf met het Swatch horloge was er wel uit : een top horloge in een prachtige collectie horloges !
oprichter en opvolger van Swatch horloges : Nicolas en Georges Nicolas Hayek


direkt naar het overzicht Swatch horloges

Waar de Swatch horloges hun (r)entree maakten

Nicolas Hayek geboren in Libanon, is gaan wonen in Zwitserland, ook tot Zwitsers staatsburger genaturaliseerd, en bekend van het horlogemerk Swatch en de Swatch Group. Een man met visie. Heeft een hoofdrol gespeeld in de herrijzenis van de Zwitserse horloge-industrie, nodig om de concurrentie van horloges uit Azië te keren. Anders gezegd : de tijd stond in Zwitserland bijna stil. Het antwoord van Hayek werd de Swatch in 1983, nadat hij ook al aktief was bij het horlogemerk Omega etc. Ook luxe horlogelabels als Breguet en Blancpain zijn naderhand ingevoegd in de Swatch horloge Group. Minder bekend is dat hij oorspronkelijk veel meer een rekenmeester was, heeft als actuaris gewerkt bij de Zwitserse Herverzekeringmaatschappij Swiss-Re, tja, en als actuaris reken je soms ook met tijd, een link is er wel. Zijn persoonlijke onderneming ( tot aan zijn overlijden ! ) was Hayek Engineering.

Eigenlijk funktioneerde hij in het Swatch horloge verhaal als “bedrijvendokter” zoals we dat in Nederland ook wel kennen, op verzoek van bankiers andere bedrijven aan elkaar koppelen, herstructureren en tot winst brengen, zo praten we in deze over de horlogemerken : Swatch, Blancpain, Omega, Longines, Rado, Tissot, Certina, Mido, Hamilton, Pierre Balmain, Calvin Klein, Flik Flak, Breguet and Lanco.

Swatch en de Smart auto

Schreef hiervoor al dat de heer Nicolas Hayek een man met visie was en dus niet alleen met het Swatch horloge ging hij voortvarend te werk, hij zag ook een rol in de autowereld en kwam met de Smart Mobiel, door Mercedes doorontwikkeld tot de ons zeer bekende Smart ( S van Swatch, de M van Mercedes en de ART als auto en kunst ). In 2003 werd zijn zoon, Georges Nicolas Hayek ( Nick Hayek) , de leider van het concern, maar president van de raad van commissarissen van de Swatch Group in Biel Zwitserland ( tussen Basel en Lausanne aan het Bielermeer ) werd zijn dochter Dr hc , dus doctor honoris causa : Nayla Hayek. Betekent dat zij wetenschappelijk gezien een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd en dus doctor werd zonder voorafgaand proefschrift, in de rechten en economie aan de Universiteit van Neuchatel in 1996.
Nayla Hayek met kennis van recht en economie president commissaris van Swatch horloges, internationaal aktief
Dan ben je zeker wel bij de tijd. Daarnaast is zij internationaal gewaardeerd beoordelaar (jurylid ) van paarden : World Arabian Horse Organization (WAHO), overigens ook betrokken bij de Tiffany Watches. Overigens ook de vader Nicolas Hayek was Dr hc bij dezelfde Universiteit en die van Bologne. Paardenraces heeft ook iets met tijd …..

De Swatch als nieuw horloge -vlaggeschip

In de jaren zeventig kwam de oprichting van de Swiss Corporation for Micro-electronics and Watchmaking Industrie SCM, de ommekeer na de aanval op de Zwitserse horlogerie , ‘s-werelds dunste polshorloge, de ‘Delirium’ door Zwitserse horlogemakers werd vervaardigd, werd een geduchte concurrentie voor de Japanse horloge-industrie. De trots van de Zwitsers kon weer stijgen als vanouds bekende horlogemakers.
En niet een beetje bescheiden, de eerste Swatch horloges verrasten iedereen met een zacht gezegd provocerend karakter qua ontwerp en uitstraling van het horlogemerk. Het viel nogal op.
De trend werd gezet : de Swatch Group Ltd. is met een omzet van meer dan 6 miljard in 2010 de grootste Zwitsere horlogemaker ter wereld waaronder nog steeds de Swatch horloges.

Zovéél horloges, niet te tellen in tijd

Het Zwitserse bedrijf in horloges Swatch is vooral bekend geworden vanwege de introductie van enorm veel en opvallende collecties horloges. Alle Swatch horloges dragen het kenmerk Swiss Made. En daar raken we dan even een gevoelige snaar in Zwitserland want anno 2013 is er juist een discussie ontstaan over wanneer je dat statement ‘Made in Switserland’ of ‘Swiss Made’ nu mag dragen, politiek gezien interessant. Waar het gaat over levensmiddelen zijn de milieubewuste Zwitsers er wel uit : 80% moet uit Zwitserland afkomstig zijn. En dan zou het voor de andere industrie neerkomen op 60%, dit staat momenteel bekend als het ‘Swissness-debat’ en u raadt het al : één van de voorvechters is Nayla Hayek als President van de Swatch horloge groep. Nogal wiedes, nagenoeg alle onderdelen worden door de Swatch group in huis gemaakt !! Aldus bericht Renske Heddema in Zurich in Elsevier van 30 maart 2013.

Kortom, Zwitserland is een land van tegenstellingen : prachtig landschap maar niets aan zee, Gezapige schapenhoeders en bellende koeien zonder gevoel voor tijd, maar ook makers van koekoeksklokken, kekke swatch horloges en andere middelen van tijdmeting.

Mode en swatch horloges

SWATCH werkt met vaste model-lijnen voor zowel dames als heren, zo is er de ‘Gent’ voor mannen, Ladies voor vrouwen, Diaphane met transparante plastic horlogekast, Irony zoals de naam al aangeeft met een stalen horlogekast. Ieder jaar andere kleuren en uitvoeringen. Daarbij blijft het niet bij de genoemde modelijnen er komen er steeds opnieuw weer bij zoals een recente naam : TOUCH, gebaseerd op de touch-screen telefoons ( met zes digitale functies het uur – 2 tijdzones, t1 & t2 – de datum, de chrono, het alarm, de timer ). Meer dan ooit is het een zaak van bij de tijd blijven, horloge bij de hand of om de pols.

Swatch en Swarovski horloge en kristal

Swatch chronografisch horloge met een roestvrijstalen schakelband, voorzien van een ronde, wijzerplaat met diverse chronografische functies en datumaanduiding. De wijzerplaat is rondom ingelegd met Swarovski kristallen.

Nog meer Swatch cadeau modellen :

  • cadeau Petite Seconde is een klassiek model met een aparte secondewijzer.
  • De Funboarder is het eerste Swatch horloge met een hoogtemeter, gaat tot 995 meter.
  • De Swatch Irony Medium collectie is ontworpen voor vrouwen met een gevoel voor stijl, tijdloos, klassiek en kleurrijk design, een heel verrassend cadeau.
  • Swatch Irony The Chrono is fors aan de maat, met een diameter van 47 mm nogal opvallend. Een groot en in het oog lopend kado.
  • Swatch Dameshorloge Rose Pearl Black is een horloge met goudkleurige metalen band, stalen kast met goudkleurige wijzerplaat met tijds- en datumaanduiding.
  • Swatch Rose Rebel horloge uit de New Gent collectie, met een kunstof band met een op 9 standen te verstellen gesp. De horlogekast is uitgevoerd met een glanzend beige wijzerplaat en een analoog uurwerk met datumaanduiding.
  • Het Swatch horloge Up-Wind is een klassiek en sportief horloge in de Gent collectie, van kunststof met donkerblauwe wijzerplaat.
  • Swatch horloge Feature Steel is een klassiek horloge in de Irony collectie, gemaakt van edelstaal met zwarte wijzerplaat en datumaanduiding.
  • Swatch dameshorloge Chain Waterfall heeft een armband bestaand uit vijf zilverkleurige kettinkjes en sluit met een kapittelsluiting. Een transparante kunststof horlogekast en lichtgrijze wijzerplaat.
  • De nieuwe DS Podium Chrono is pronkjuweel van esthetische aandacht : de gepolijste, roestvrijstalen kast is afgewerkt met een rosé-gouden PVD-coating, volle, bruine kleur van de wijzerplaat met ‘sunray’ motief, een authentieke wijzerplaatdecoratie die de wijzerplaat op ingetogen wijze stralende dynamiek geeft. Een decor voor de schitterende lunet met 60 Top Wesselton diamanten.
  • Swatch horloge Flaky Indigo hoort thuis in de Gent Color Codes serie, gemaakt van een kunststof kast en horlogeband, strak met ronde kast, wijzerplaat met witte cijfers.
  • Swatch Dameshorloge Ygs732 Casse-cou voorzien van een ronde kast met ronde wijzerplaat, aparte dag-en-datum aanduiding en de bezel ( metalen frame waarin het horlogeglas zit geklemd. bij sommige horloges zijn deze voorzien van tekens of versieringen. ) is rondom ingegraveerd met de merknaam en een metalen sluiting is verstelbaar in acht standen.
  • Swatch dameshorloge Yellow Pearl Black met een schakelband van goudkleurig roestvrij staal met zwarte inzetten en een kleine klapsluiting, de zwarte wijzerplaat is gedecoreerd met kleine strasssteentjes. Dat laatste is bij een cadeau natuurlijk zeer gewild.
  • Swatch chronografisch dameshorloge Full-Blooded Stoneheart Black. Dit zwarte model heeft een kunststof schakelband met klapsluiting. De kunststof kast is uitgevoerd in transparant zwart en afgewerkt met een goudkleurige rand met strasssteentjes. De zwarte wijzerplaat is voorzien van diverse chronografische functies en een datumaanduiding en gedecoreerd met strasssteentjes.
  • Swatch wikkelhorloge voor dames met rubberen band, ronde kast en ronde wijzerplaat. Maar de wijzers en nummeraanduiding zijn uitgevoerd in een contrasterende kleur en de kunststof sluiting is verstelbaar in achttien standen.
  • Swatch horloge Mustardy is een apart herenhorloge met ronde kast in een mosterdgele kleur. De index en stopwatch worden weergegeven in een contrasterende kleur, zodat deze heel duidelijk zichtbaar zijn. De leren band is gecombineerd met een sterke denim laag, eveneens in mosterdgeel met zwart stiksel.
  • Swatch dameshorloge Silver Flowers, een zilverkleurige model met smalle schakelband van roestvrij staal, afgewerkt met bloemetjes en kleine roze strasssteentjes. Daarbij is de kast uitgevoerd in lichtroze en is de roze wijzerplaat gedecoreerd met een bloem.
  • de Swatch Scuba heeft een ring, waarop je kunt zien hoeveel minuten je nog kunt duiken, het horloge is waterdicht tot 200 meter.
  • Swatch Musicall is een Swatchhorloge mnet een extra wekker functie en via 1 knop bereikbare functies zoals de melodietjes van beroemde artiesten, niet voor niets een musicall horloge !
  • De Swatch Solar is een horloge dat wordt opgeladen door middel van zonne-energie.
  • De Swatch Irony Scuba 200 Chrono is voor de man die alles wil en erbij krijgt dat het waterdicht is tot een diepte van 100 meter.
  • de Swatch Diaphane Navigator heeft een Internet Tijd Ring. Met deze ring kan je de normale tijd in Internet Tijd omzetten.
    En inderdaad, er zijn nog ………..

 

    Nog een kleine collectie met actuele prijzen en aanbiedingen, dan weet je tevoren of deze aanbiedingen binnen het beoogde budget vallen :

 


[wfs_tapestry-1link]


Evt. terug naar de hoofdpagina over horloge en tijd

 

top pagina

 

Wees op tijd met de keuze voor een horloge kado, neem de tijd, dan ben je nooit te laat voor een passend tijdloos cadeau !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google