Cadeau Kado Tips

Truck of Vrachtauto cadeau kopen

Peterbilt dé naam voor Amerikaanse GROTE vrachtauto's merendeels voor ritten van de WestCoast naar de Oostkust vv, monsters als vrachtauto, hier als takelauto

Truck of Vrachtauto cadeau want truck of vrachtauto chauffeur willen ze worden of Bus chauffeur of dromen dat ze ..
Vraag : wat wil jij later worden wanneer je groot bent ?

Truck of VRACHTWAGEN CHAUFFEUR !! is dan het antwoord en daarbij gaan ze een kilometer breed glimlachen, stralen met glinsterende oogjes …..

die wil je toch niet teleurstellen ? Dat verdient een vrachtauto cadeau
zelfs een Peterbilt moet met veel brandstof getankt worden

bekijk vrijblijvend en bestel de aanbieding

De cadeau wens van jongens en meisjes

De meeste jongens en ook een aantal meisjes zien dat helemaal zitten : zo’n grote vrachtauto, zo’n kolos, daarmee te mogen rijden en door de straten te ‘jassen’, uitladen en inladen, en rijdend wegdromen door alle landen buiten de plaats waar je woont, ach ja….

Dat je daar later een rijbewijs voor moet hebben, plus aanvullende certificaten, plus voor speciaal vervoer speciale kostbare en best wel pittige diploma’s ……… daar heb je als kind gelukkig helemaal net niks mee te maken.
Als kind speel je je droom, speel je met de vrachtauto, in welke vorm dan ook.

Welke vrachtauto willen ze dan ? Veel. we hebben een overzicht hieronder

antieke auto en grote auto, gewone auto en vrachtauto, mooi om in te rijden, mooi om mee te spelen, mooi om mee weg te dromen

  • bus vrachtauto maar ook een gelede bus zoals in stadsvervoer van bijvoorbeeld Connexxion
  • vrachtauto zoals bij de gemeente ophaaldienst
  • een vrachtauto voor vrachtvervoer met 1 of een heel lange aanhangwagen
  • een vrachtauto zoals bij de brandweer, de ladderwagen, de spuitwagen
  • een vrachtauto zoals bij de hoge kranen, kun je ook nog takelen

één ding is zeker : hoe groter hoe mooier !!
en dit is dan een bestuurderstoel, de cockpit, in een Peterbilt, is dat wat of is dat wat ?!!


bekijk vrijblijvend en bestel de aanbieding

top pagina

Maar neem nu eens de Ford Mustang Shelby

De Ford Mustang Shelby is / wordt geproduceerd al vanaf 2006 ( dus zo oud is ie niet ) tot en met nu.
Dan praten we qua motor ( de GT 500 bijvoorbeeld ) over een 5.4 liter V8 (!) motor, met een Vermogen in pk 507 en in kW 372.

De afmetingen (LxBxH) 4,77 x 1,88 x 1,41 m, tankinhoud 60,5 liter en dat is voor V8 minimaal wanneer je dit wilt :
ja ff wachten, de sprint van stilstand tot 100 km/h 4,4 sec , kijk dan heb je wat om op te vallen. Niet energie zuinig, wel allemachtig mooi …


Wie is of was dan Peterbilt als vrachtauto fabrikant

Dan starten we in 1938 in Amerika, Tacoma in Washington , waar T.A Peterman, houthakker / maker van multiplexhout ofwel ondernemer in hout, een probleem definieerde.
Ook in Amerika ( in onze contreien de tussenperiode van economische terugval ) deed de economie het minder goed, dan moet je een stap harder of beter doen om het hoofd boven water te houden. In zijn geval deed het hout er te lang over om bij zijn zagerij te komen. Hoe los je dat op vooral bij Amerikaanse afstanden, van hout= bossen naar houtproduktie – locatie.
Hij voorzag dat auto’s , mits aangepast aan de houtindustrie, zijn probleem konden oplossen. Na wat experimenten zocht hij een basis om vanuit te gaan, en kocht vervolgens het bedrijf Fageol Motors uit Oakland. Dat bedrijf kon al werken met wagens met een goed houtchassis. En bleek dus een gouden greep, ook bij verkoop van de wagens, waarmee in 1939 begonnen werd.
Peterman in handen van het ‘personeel’ en later Paccar
Na het overlijden van T.A Peterman in 1945 werd het bedrijf verkocht aan de 7 managers van het bedrijf, die op hun beurt in 1958 het bedrijf verkochten aan het grotere PACCAR, en werd de naam veranderd in Peterbilt. Paccar is nog immer aktief en geeft ons een direkte link met Neerlands glorie in vrachtauto’s : DAF in Eindhoven. Want naast Peterbilt is ook DAF een dochterbedrijf van Paccar !
Paccar is gevestigd in Madison, Tennessee, Denton, Texas en Sainte-Thérèse, Quebec ( Canada ).

En nee, het type Peterbilt zullen we in Europa niet vaak tegengekomen, tè groot. Waar vergelijkenderwijs Henry Ford erop uit was om honderden vrachtauto’s per dag te maken, Peterman concentreerde zich op kwaliteit en dus 100 per jaar. Het bedrijf bouwde wel een kwaliteitsimago op. Van de beste trucks die er bestaan. En vermoedelijk de grootste.

De bedrijfs-website kunt u hier vinden van Paccar.com en van daaruit kunt u via het menu uitkomen op het Nederlandse DAF , het Engelse Leyland en het Amerikaanse Peterbilt . U kunt dus eigenaar worden van die grote Peterbilt in iets kleiner formaat , zie bovenstaande collectie. 😉


top pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Contact
| top pagina

Google